Vi har funnits i Sågenhuset i 25 år (då kallades det för gamla Ottossons). Vi sysslar med radiostyrd bilsport som kan utövas av alla från ungefär 8 års ålder och uppåt och i princip så länge man bara kan se. Vi har nyligen avslutat en uppskattad Rc-skola för barn upp till 12 år och en fortsättning planeras. Vår bana används också av FUB Klippan/Åstorp där personer med olika grader av funktionsnedsättning deltar och kör så det ”ryker” och har riktigt kul. Att köra radiostyrd bil är både roligt och bra träning av motorik/ koordination och koncentration som är nyttigt för alla och kanske extra nyttigt när man blir lite äldre och behöver mer ”hjärngympa”. Lite krämpor här och där är alltså ingen ursäkt för att inte komma in och se vad vi har att erbjuda för både äldre och yngre. Flera från PRO var och körde för något år sedan och det var väldigt uppskattat. Därför tänker vi nu erbjuda er som är 65+ att prova på en trevlig sysselsättning. På vår bana som består av knixiga svängar och olika sorters hopp kör vi med radiostyrda elbilar i skala 1:10. Det tävlas i radiostyrd bilsport i hela världen så det finns både VM, EM, SM o.s.v. både Klippan, Skåne och Sverige finns högt upp i resultatlistorna under åren. Sporten där både ung och gammal, tjej och kille, har kul och kan träna/tävla på lika villkor.

Vi har också en liten Cafeteria där du kan köpa fika om du känner för det. Kom in till oss och titta, fråga, ta en fika eller bara umgås en stund.

Vår hemsida är under rekonstruktion så titta på Facebook för senaste nyheter och extra öppettider eller titta in på banan. Vi håller till på Ängelholmsgatan 3 (I Sågenhuset mittöver skateparken)


Öppettider på vår bana:

  • Söndagar kl. 11.00 - 17.00.
  • Onsdagar kl. 18.00 - 21.00.


RC-skola ungdom: sekreterare@klippan-rc.com

RC-skola 65+: Janne Olsson 0727 15 21 00 janne.olsson@telia.com

FUB Klippan/Åstorp: Lena Landin 0702 72 27 01 lenalandin@hotmail.se

FUB Klippan/Åstorp RC-bilar: nilsson.sebastian0903@gmail.com

 

Hjärtligt Välkomna!